beats by dre cheap

Udomljeno 290 pasa

U prva dva mjeseca ove godine zaposleni u Higijeničarskoj službi grada su s banjolučkih ulica sklonili 144 psa i 146 štenadi

.http://www.banjalukalive.com/images/stories/vijesti/psi0410.jpg

- Nastavlja se dobra praksa humanih ljudi koji pružaju novi dom napuštenim psima, tako da je u pomenutom periodu 35 pasa zbrinuto kod novih vlasnika - kaže Danira Pipić-Manojlović, koordinator za analitiku i odnose s javnošću u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja u Administrativnoj službi Grada i dodaje da je devet pasa koji su odlutali vraćeno vlasnicima.

Prema njenim riječima, u prihvatilištu se vodi briga o napuštenim psima i pruža odgovarajuća veterinarska zaštita.

- Svi psi koji se daju na besplatno usvajanje prolaze, pored veterinarskog pregleda, vakcinisanja, mikročipovanja i test procjene karaktera - ističe Pipić-Manojlovićeva.

Ona dodaje da u prihvatilištu osim mnogobrojnih mješanaca privremeni dom su našli i vučjaci, samojed i koker španijel.

Higijeničarska služba grada svakodnevno obilazi centar grada i reaguje na pozive građana.

- Po hvatanju ili preuzimanju psa, pas se transportuje u prihvatilište gdje se smješta u karantin i posmatra deset dana - kaže Slaven Grbić, rukovodilac Higijeničarske službe.

Prema riječima Grbića, Grad i Higijeničarska služba organizuju radionice u osnovnim školama sa ciljem kreiranja odgovornog vlasnika i bezbjednosti u kontaktu sa psima.

- Apelujemo na građane da se brinu o svojim ljubimcima, a ukoliko žele da usvoje napuštenog ljubimca mogu da se obrate za sve informacije na telefone (051) 484-800 ili 065/481-366 - dodao je Grbić.

Izvor: Fokus

BanjaLukaToday
http://blt.blogger.ba
19/03/2010 12:43