beats by dre cheap

Buđenje sportskog duha

http://fokus.ba/images/stories/slike/pokloni-trapisti.jpg

Članovi KKI "Vrbas" i tehnički direktor tvornice obuće "Bema" Marinko Umićević, povodom svetosavskih praznika posjetili su mališane na odjeljenju za rehabilitaciju Zavoda za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjoj Luci.

Posjeta je upriličena sa ciljem da se djeca upoznaju sa sportskim aktivnostima kojim bi se mogli baviti u vremenu koje je pred njima.

Kapiten KKI "Vrbasa", Igor Ignjatović, je rekao da moraju shvatiti da njihov invaliditet nije i ne smije biti razlog da ih odvoji od ljepote koje nudi sport, kao na primjer košarka u kolicima kojom se on uspješno bavi.

- Ja sam proglašen za najboljeg sportistu RS za lica s invaliditetom, što mi je nagrada za trud i rad koji sam uložio u ovaj sport - obratio se Igor djeci i pokazao im kolica za taj sport i poklonio košarkašku loptu.

Djeca su postavila niz pitanja pokazujući interes da se uključe u sportske aktivnosti.

Marinko Umićević je povodom petogodišnjice rada tvornice na čijem je čelu djeci poklonio pedeset pari cipela i isto toliko svetosavskih paketića punih slatkiša, igračaka i edukativnog materijala.

- Došli smo da se družimo s vama i da vam donesemo poklone. Želim da znate da su članovi KKI "Vrbas" i tvornice obuće "Bema" uvijek s vama. Evo danas je ovdje i djevojka koja je igračica u našem klubu, a koja je do prije nekoliko godina bila tu gdje ste vi danas.

Vaša i naša Biljana Nedić je među zdravim našla svoje mjesto, mi želimo da tako bude i s vama.

Očekujem i vjerujem da će uskoro neki od vas postati naši članovi i družiti se s nama, na utakmicama i izletima koje organizujemo - rekao je Umićević.

I Biljana je poručila mališanima da su im vrata kluba otvorena, kao i poziv da se uključe u sportske aktivnosti.

- Neki koji su ovdje duže me znaju. Vrlo sam uzbuđena, jer sam se boraveći ovdje i ja radovala svakoj ovakvoj posjeti i znam da ste danas i vi sretni.

Vrata našeg kluba su vam otvorena, dođite da se družimo i zajedno budemo jači od svih nedaća i nevolja - kroz suze se djeci obratila Biljana Nedić.

Idejom s kojom su gosti došli bila je oduševljena i socijalna radnica Jelena Protić, koja se gostima i darodavcima zahvalila u ime štićenika i osoblja odjeljenja za rehabilitaciju djece i poželjela da ovakvih druženja bude i ubuduće.

(fokus.ba)

BanjaLukaToday
http://blt.blogger.ba
27/01/2010 16:22