beats by dre cheap

Petarde mnogima igračke

http://fokus.ba/images/stories/slike/petarda3_copy.jpg

U akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Petarde nisu igračke" tokom decembra 2009. i januara tekuće godine radnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka na području grada su pronašli i privremeno oduzeli 2.250 komada pirotehničkih sredstava.

- Protiv četiri lica koja su vršila neovlaštenu prodaju i stavljanje u promet navedenih sredstava podneseni su prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prometu eksplozivnih materija, zapaljivih tečnosti i gasova - istakao je Zoran Stanišljević, načelnik Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

On je dodao da inspekcijskim pregledom i kontrolom radnji koje su ovlaštene za prodaju pirotehničkih sredstava na području grada nisu utvrđene nepravilnosti.

- Nisu ustanovljena kršenja odredbi Pravilnika o uslovima koje moraju da ispunjavaju prodavnice eksplozivnih materija na malo, kontejneri i druga priručna skladišta za držanje pomenutih materija - rekao je Stanišljević i dodao da nisu konstatovana kršenja navedenih zakonskih i podzakonskih akata ni po pitanju načina korišćenja objekata za držanje eksplozivnih materija.

- Sprovođenje akcije pojačane kontrole prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava biće nastavljeno i u narednom periodu - potvrdio je Stanišljević.

Prema riječima Neđeljka Radulovića, zamjenika načelnika Komunalne policije, svi oni koji nelegalno postave reklamu za pirotehnička sredstva biće novčano kažnjeni.

- Do sada nismo imali većih problema po pitanju toga. Dobili smo dojavu da je na jednoj zgadi bila takva reklama i naredili smo njeno uklanjanje. Postupak je u toku - naglasio je Radulović.

Kako je rekao, za svako neovlašteno postavljanje pirotehničkih reklama fizička lica biće kažnjena novčanom kaznom od stotinu maraka do hiljadu.

- Za isti prekršaj pravna lica plaćaju kaznu u iznosu od 500 maraka do sedam hiljada, a novčanu kaznu od 200 do 1.800 maraka plaćaju odgovorna lica, odnosno direktor firme koja je postavila reklamu - pojasnio je Radulović.

(FOKUS)

BanjaLukaToday
http://blt.blogger.ba
17/01/2010 19:13