BanjaLukaToday

Grad Banjaluka drugi je po veličini u Bosni i Hercegovini, i najveći u Republici Srpskoj, najljepši grad Krajine. Pun zelenila, dobrih ljudi, legendarnih sportista, i naravno lijepih žena. Hvala na posjeti!22.04.2010.

Dan krajiške ljepotice

http://www.fokus.ba/nov/images/stories/slike4/banja-luka-nocu-2.jpg

Polaganjem vijenaca na šest spomen-obilježja palim borcima Narodnooslobodilačkog rata koje je juče obavljeno na Trgu palim borcima i kojem su prisustvovali predstavnici republičkih i gradskih vlasti, zvanično je počelo obilježavanje Dana grada Banja Luka, 22. aprila.

Najviši zvaničnici su povodom Dana Banje Luke položili cvijeće na groblju Sveti Pantelija, na Spomen-kosturnicu na Novom groblju, a nije zaboravljeno ni Spomen-obilježje "Dvanaest beba". Vijenci su položeni i na spomenik žrtvama logora "Jasenovac", te na spomenik palim borcima na Banj brdu.

http://www.fokus.ba/nov/images/stories/slike4/dan-banjaluke-park.jpg

Povodom 22. aprila, Dana grada, gradonačelnik, Dragoljub Davidović, i predsjednik Skupštine grada, Slobodan Gavranović, danas u 11 časova upriličiće prijem za delegacije gradova prijatelja Novog Sada, Sremske Mitrovice, Novog Beograda, Kumanova i Pule.

Svečana akademija povodom proslave Dana grada, na kojoj će biti uručene tradicionalne aprilske nagrade, održaće se večeras u Banskom dvoru s početkom u 19 časova.

http://www.fokus.ba/nov/images/stories/slike4/centar.jpg

U okviru obilježavanja Dana grada biće održano "Veče uz tamburu", a svoj doprinos proslavi daće Narodno pozorište i Dječje pozorište Republike Srpske, kao i studenti Akademije umjetnosti koji su pripremili raznovrstan program za današnji dan.

Povodom proslave Dana grada u Tržnom centru "Merkator" otvorena je prodajna izložba radova štićenika Centra "Zaštiti me" pod nazivom "Mi hoćemo, mi možemo", koja će biti otvorena do 25. aprila.

http://www.fokus.ba/nov/images/stories/slike4/dan-banjaluke-gospodska-ulica.jpg

Sportski dio programa obilježiće Međunarodna atletska ulična trka "Banja Luka 2010", kao i Međunarodna biciklistička trka Banja Luka - Beograd.

Svoj doprinos proslavi Dana grada daće i Omladinski savjet Banje Luke koji će u Domu omladine večeras s početkom u 21 čas organizovati promo-parti i bogat muzičko-scenski program.

Žurka će početi nastupom džez tria "Džaz S" iz Banje Luke. Nakon toga grupa "Orion i oria" izvešće orijentalni ples, elektrofank grupa "Snejk tif" iz Berlina na scenu će izaći u 23 časa, a nakon njih šou za Dan grada nastaviće didžej Fideliti Kastro.

Saobraćaj u prekidu

Zbog održavanja biciklističke i atletske trke ulicama Banje Luke saobraćaj u pojedinim dijelovima grada danas će biti obustavljen u vremenu od 13.30 do 20 časova, a obustava saobraćaja važiće i sutra od 11.30 do 13.30 časova.GRB GRADA
CHAT


VRIJEME

TV PROGRAM
REGISTRUJTE SE !!!
Copyright © 2010

Blogger.ba
html tutor za blog